1:a mötet!

I samarbete med Akademikliniken

Jag har alltid vetat att jag någon gång vill göra mina bröst någon size större men har hela tiden tänkt att det får bli ¨efter barnen¨ osv. Har aldrig ¨ogillat¨ mina små boobies heller för den delen men efter 2 barn som jag helammat så finns där inte längre något kvar. Så det blir inga mega bombs som ni säkert anar utan bara ett par små fin boobies Nu är jag ju inte helt klar med barn än (vill ha en bebi till!) men jag kan faktiskt inte hålla mig längre!

Sedan år tillbaka och egentligen efter Charlize föddes och jag slutade amma så försvann allt som någonsin funnit i bröstväg hos mig och ni kan ju tänka er hur de ser ut nu, efter lilla Luiza. Det finns inget kvar och nu vill jag bara så gärna ha tillbaka mina kvinnliga former igen. Så för ett par veckor sedan så tog jag tag i saken och bokade in mig på en konsultation hos Jonas Lundberg, en legitimerad plastikkirurg på akademikliniken här i göteborg!

Vid 1:a mötet så pratade vi mest. Vi gick igenom mått, olika storlekar, olika inplantat, vad jag ville uppnå med själva operationen, hur jag önskar att resultatet blir etc. Frågorna till mitt första möte var alltså många och jag vet att fler av er därute kanske går i samma tankar så därför så kör vi ett litet ¨fråga/svar¨ inlägg så fler av er därute kanske blir lite klokare vad gäller en bröstoperation!

Hur går då en konsultation till?

Du träffar din kirurg och går tillsammans igenom dina önskemål och förväntningar inför operationen. Doktorn berättar mer ingående om hur en bröstförstoring går till och går igenom vad du bör tänka på innan och efter operationen. Man går också igenom en allmän hälsokontroll och kommer överens om alla detaljer kring och för ingreppet.

Men hur vet jag vilken storlek jag ska gå på?

Storleken brukar helt klart vara det som är svåraste att bestämma. Efter att man tillsammans gått igenom dina önskemål och förväntningar och gjort en noggrann undersökning av dina bröst och din bröstkorg rekommenderas en lämplig mindre och en större storlek för dig. Därefter får man prova olika protesstorlekar i en bh för att se vilken storlek du trivs bäst med.

Hur ska jag kunna förställa mig resultatet?

Akademikliniken arbetar med en sk. 3D-kamera där man kan få en uppfattning om det förväntade operationsresultatet med hjälp av en 3D-simulering som visualiserar hur brösten kommer att se ut i alla vinklar! Så himla häftigt och denna undersökning hjälpte mig något enormt i mitt beslut gällande storlek. Där kunde jag faktiskt få se hur det skulle kunna tänkas se ut efter en förstoring!

Hur går operationen till och hur lång tid tar den?

Operationen sker under narkos och tar ca. en timma. Du rekommenderas att stanna kvar på kliniken minst 4h efter operationen och vi ser gärna att någon hämtar dig på kliniken efteråt. Du är alltså inte kapabel att köra bil efter en operation. Det är även bra om du har någon som kan hjälpa dig i hemmet de första 2-3 dagarna efter operationen då du kan ha ont och kan vara lite extra trött.

Hur funkar det efter en operation och hur ser brösten ut?

Efter en operation så kommer brösten att kännas mycket spända och stora de första dagarna efter men detta minskar successivt under ett par veckor. Du ska undvika att bära tungt de första 2–3 veckorna efter operationen och undvika att jogga och träna bröstmusklerna i 6–8 veckor efter en operation!

Kan jag amma igen efter jag gjort en bröstoperation?

Man lägger inplantatet bakom bröstmuskeln och under mjölkkörtlarna så amningen ska inte påverkas i framtiden!

… Och igår så skickade jag in mina papper och den 8:e maj så är min operation bokad. Är både peppad, spänd och nervös men känner att jag är i så trygga händer och känner mig helsäker på alla mina frågor jag hade med mig till konsultationen och tror storleken jag bestämt mig för ihop med doktorn blir superbra!

Kanske blev DU som går i samma tankar lite klokare nu!

KRAM, tilda

26 thoughts on “1:a mötet!

 1. I do;-) Efter tre barn så finns inte mycket kvar, och tänker ofta på om jag ska göra det eller inte. Det gäller väl att ha resultatet i fokus, men det där med tiden efter tycker jag verkar så jobbigt och med små barn dessutom som måste bäras osv. Spännande!!!

 2. Samma dag som mig. Hehe 8 maj opererade jag också mina bröst! Ångrar mig inte en enda sekund. Jag har fött barn och ammat efteråt och brösten har inte förändrats någonting, så det har ingen betydelsen om du gör de innan barn nr 3 😀 Du gör helt rätt, STORT lycka till!

 3. Måste säga jag blev helt paff, har liksom fått bilden av att du var nöjd och var så impad av att du kände så. Men jag menar det inte som något negativt & tycker det är bra att du är öppen och skriver om det. Jag är inte där mentalt att operera men hade gärna gjort något åt de hängande påsarna på framsidan kroppen 😊

 4. Go girl. Jag opererade min dåvarande disktrasor när Freja hade fyllt 1,5 år och ångrar det inte en sekund. Valde en liten storlek, en droppformad variant och både med och utan kläder ser dem väldigt naturliga ut. Jag mådde som en prinsessa direkt efteråt och dagen efter gick jag på restaurang med ett par vänner, puss på dig pinglan…

 5. Hej Tilda! Tar du p-piller eller något annat preventivmedel? Har din kirurg sagt något om att man bör sluta med detta i samband med operationen?

 6. Så spännande! Tror du kommer bli jättenöjd. Jag gjorde mina för sex månader sen, också på grund av att de i stort sett försvunnit efter två barn. Hade väldigt ont de första dagarna men repade mig snabbt efter det. Är så glad att jag gjorde det, har inte ångrat mig en sekund. Nu känns det som att de alltid varit där. Lycka till!

 7. Så modigt och häftigt av dig att vi läsare får följa med på resan, tycker jag! Jag har ett barn och är sugen på nummer 2, men därefter går jag i precis samma tankar.. Trodde aldrig att brösten skulle bli så små som de blev efter att ha ammat ett barn. Lycka till med din operation, det kommer säkert bli toppenbra! Kram

 8. Opererade mig hos honom för 6 månader sedan. Ångrar mig inte en sekund. Är 32 år och har fått två Lodz.Mejla bara PM du har frågor?

 9. Jag fattar om du vill göra dina bröst det är din privatsak men jag blir paff och väldigt negativt inställd till att det är ett samarbete med akademikliniken. Nu börjar jag förstå vad Calle Schulman pratade om när han menade att vissa samarbeten med bloggare, socialamediapersoner kan förstöra mer för ett företag än att ge ökat värde. Det här tycker jag är ett sånt samarbete, en operation av brösten borde väl vara lite mer privat och kunna bekostas av patienten själv.

 10. Som många andra säger, det är en smaksak och jag önskar dig lycka till! MEN vad går det här samarbetet ut på? Att du får ett par gratis bröst för reklam i bloggen? DET är i såna fall ruttet, för jag menar du om någon borde väl ändå ha råd att betala för dem själv? Att dessutom få det att låta som att du snackar med en kompis om tips och råd kring en operation känns heller inte okej, det är en en operation (!) inte lite botox i pannan

 11. Är du väldigt insatt i familjen bjärsmyrs ekonomi? Verkar lustigt att skriva “du om någon har väl råd” om man inte känner personen. Dessutom kostar ju en operation en del så varför inte ta det gratis/rabatterad om man får?

 12. Hon kanske lägger pengarna på det då. I vilket fall som helst skulle jag inte direkt heller betala för en operation om jag hade fått den gratis. (Om hon nu får det)

 13. Spännande. MEN. Gjorde en bröst op för 3 år sen. Efter min första kiddo. Fick mitt andra barn för 1 1/2 år sen och är tillbaka på ruta 1. (Hel ammade båda) och fick samma resultat på brösten som efter första barnet. Så mitt råd om du VET att nr 3 kommer. Hold your horses! Inte så kul att få samman “hängiga” känsla med inplantat inne. Kram & lycka till oavsett!

 14. Men tjejer!Skrev ut om min operation just för att det inte är ngt jag vill hymla om eller hålla hemligt! Inte något jag tycker man måste hymla om heller för den delen om man absolut inte vill. What the heck? Alla kommer ju ändå se att jag gjort mina bröst! Jag går ju från 0-100, hehe.Vi lever år 2017 och bröstoperationer är som mellanmjölk. Inget konstigt alls! Och svaret på er fråga. NEJ. Jag har INTE fått mina bröst gratis! nouw.com/tildabjarsmyr

 15. Bra skrivet, Tilda! Tycker det är grymt av dig att skriva ut sånt här! Det är som du säger, bröstoperationer är som mellanmjölk. Jag gjorde själv mina bröst hos Jonas för 4 månader sen. Jag hade nästan ingenting innan och jag hade drömt så länge om att få göra dem, så jag slog till. Nu sitter jag här och är så galet nöjd med resultatet. Jag ville ha det naturligt, & det fick jag. Han är helt grym, Jonas! Du kommer inte bli besviken! 😊 Heja dig!! 😘

 16. Min svägerska rekommenderade mig att amma med nya bröst en gång gör dom lite mer verklighetstrogna. Så jag som väntar nr2, vill verkligen höra mer om detta då jag antagligen kommer göra exakt samma sak som du. Har också NOLL tuttar, ser fram emot att kunna sätta på sig en bh, och faktiskt ha nytta av den. Men det får vänta 1 1/2 år.

 17. Å för mig var det precis tvärtom, gjorde mina mellan mina två tjejer å hat ammat båda. Tycker dom bara ser mer naturliga ut efter andra amningen, dom “hängde” till sig å blev alldeles perfekta, så det behöver inte bli några problem trots att man skaffar fler barn!

 18. Coolt inlägg. Så roligt med så ärligt och mycket verklighet. Mina boobs försvann inte men jisses vad lite innehåll de har nuförtiden 😟 Förstår dig verkligen. Roligt också att du är så öppen med det. Som sagt det är 2017. Lycka till!!

 19. Så spännande att läsa. Jag gjorde en bröstoperation på Akademikliniken i måndags. Är så otroligt nöjd. Deras proffsighet och deras bemötande är så bra! Jag är otroligt nöjd! Hoppas du med blir det! Kram Mikaela

Leave a Reply