Köksinspiration!

Nordiska Kök minimalistiskt kök i grått

 

Så snyggt med raka luckor. Vita marmor bänkar/köksskivor blir det helt klart denna gång. Idag har vi svart granit till vårt grå kök!

 

När jag scrollar efter köks-inspiration så fastnar jag hela tiden inne hos nordiska kök så jag tror liksom det är där ifrån vårt kommande kök ska vara ifrån!

 

Tänka mig ett ljust, modernt och slätt kök. Utan en massa överluckor, knoppar och handtag. Stilrent och snyggt. Och ljust. Greige färgen är ju super inne och något jag INTE tröttnar på. Ett helt vitt kök passar inte oss och inte känns inte alls så mycket Tilda. Men en greige/beige färg tror jag passar vårt hem och oss perfekt.

 

Platsbyggt-gratt-shakerkok-med-kokso

 

Också ett magiskt fint kök (- och jag tänker mig att vi ska ¨spegelvända¨ på vårt kök vi har idag. Idag tittar jag rakt in i en vägg när jag står vid spisen eller disken. Inte så kul. Bra mycket trevligare att kunna titta ut över poolen och trädgården när man diskar! Det är vårt PRIO nummer ett! Vända på köket.

 

Nordiska-Kök-classic-shaker-900px

 

Färgen på luckorna här är ju fantastiskt fin. Att inreda och köra med mässingkran är fortfarande så fint tycker jag!

 

2019-10-11_cupboards-and-goods_johanna2072-kopiera

 

Bild från Johanna Bradfords fantastiska kök. Kika in hennes blogg (HÄR) vettja, en klar favorit hos mig. Så mysig och fin, personlig och levande!

 

Nordiska-Kök-OAK-1

 

Ännu ett favoritkök. Tror jag är för feg för allt det mörka trät här men jag tycker det är så förbannat snyggt hos andra. Kolla bara in köksön till det mörka. Wow!

 

Kika in hos nordiska kök för mer inspiration!

 

 

KRAM Tilda

 

 

7 thoughts on “Köksinspiration!

  1. Nix, köket är 11 år gammalt (huset byggdes 2009) och börjar bli super slitet! Vi målade om luckorna när vi flyttade in, annars har vi inte gjort något med köket!

 1. Aha! Ok! Tycker ändå det är superfint och faktiskt inte gammalt. Du skulle se vårt kök… Omålat och från 1975… men borde ju rustas så klart. Ska göras när vi har ekonomi till det 🙂 Ärligt talat så har ju de flesta (jag känner iaf) inte råd att byta kök vart 10:e år men kul för er att ni har det 🙂 Kommer nog bli supersnyggt! Men lite nyfiken… Hur tänker du miljömässigt med konsumtion och så? Jag menar handla nya kläder, inredning och rusta hus? Jag själv tycker så klart, som de flesta, att handla lite nytt är skoj men har ärligt talat på sistone börjat tänka helt om och istället försöker konsumera så lite som möjligt.

  1. Man ser inte det på bild men luckorna har tappat den mesta av färgen och vi är bara i behov att ett större, mer funktionellt kök. Det är ju ändå så, allt passar inte alla!

   Tänker på miljön varje dag och gör min sak genom att kompensera med promenader istället för att ta bilen. Tar vår elmoped till affären/dagis och skola istället för bilen. Sorterar ALLT, använder tvätt och disk som är helt miljömärkta istället för vanlig och bra mycket billigare. Köper eko/miljömärkt mat och köper aldrig plastkassar utan använder alltid mina tygkassar. Försöker shoppa så mycket vintage som det bara går och skänker alla tidigare/gamla möbler/plagg och prylar som får gå i arv. Skulle aldrig i hela mitt liv få för mig att slänga något, bara för att.

   Jag flyger helt klart mindre än tidigare och tar alltid tåget om jag ska till exemplevis sthlm eller en kortare sträcka. Försöker alltid göra mitt bästa för att alltid tänka en extra gång på miljön! Jag tror inte vi kan göra allt, men ALLA kan göra något!

   Jag är inte perfekt men jag försöker alltid göra mitt bästa för vår älskade planet!

   Kram Tilda

  1. EXAKT! Man får försöka göra sitt och dra sitt lilla strå till stacken! <3 Vi kan inte göra allt, men alla kan göra något!

Leave a Reply